Немислимото, невероятното, сензацията или както искате го наречете, е факт! Лестър е новият шампион на Англия! "Лисиците" печелят трофея за пръв път в своята история, а това стана още тази вечер благодарение на Челси. "Сините" изоставаха с 0:2 в двубоя на "Стамфорд Бридж" срещу Тотнъм, но с две попадения през второто полувреме стигнаха до равенство 2:2 и отнеха възможността на градския съперник да се бори за първото място.

Лестър е недостижим на върха със 77 точки, докато"шпорите" са със 70. Два кръга преди края "лисиците" са шампиони.

В изключително нервен и изпъстрен с много нарушения, картони и голови положения мач, Тотнъм излезе напред с попадения на Хари Кейн и Хюн-Мин Сон. За тима на Гуус Хидинг се разписаха Гари Кейхил и Еден Азар.

Тотнъм матира Челси в 35-ата минута, когато Ериксен намери с едно докосване Ламела, а аржентинецът без забавяне пусна към Кейн, който бе на ръба на засадата. Нападателят се озова сам срещу вратаря на Челси, излъга го и на празна врата реализира.

Грешка на Бранислав Иванович в 44-ата минута позволи на Хари Кейн да открадне топката, тя стигна до Ериксен, който веднага я пусна в коридор към Сон, който с много прецизен удар покрай Бегович направи 2:0 за Тотнъм.

В края на първото полувреме нервите на играчите не издържаха и те се хвърлиха в здраво меле, в което се намеси и мениджърът на "шпорите" Маурисио Почетино. Муса Дембеле пък опита да издере лицето на Диего Коста. В крайна сметка нервите бяха успокоени след намеса на двата щаба и на съдиите.

В 58-ата минута Челси се върна в мача. Уилям центрира от корнeр, топката не бе избита, а най-съобразителен бе Гари Кейхил, който от няколко метра простреля Лорис за 1:2.

След попадението Челси се втурна да бележи втори гол, с който да изравни резултата и да прати титлата в ръцете на Лестър. Нападателите на Тотнъм също пропиляха няколко положения.

В 83-ата минута Еден Азар направи титлата мираж за Тотнъм. Със страхотен удар от границата на наказателното поле белгиецът не остави никакви шансове на стража на гостите и изравни резултата.

В последните минути играчите на Тотнъм се изнервиха и в безсилието си започнаха да влизат зверски в краката на съперниците си. Те набързо бяха декорирани с няколко жълти картони, а освен това налитаха на бой на своите противници. В крайна сметка с това не постигнаха нищо и срещата завърши при резултат 2:2, а титлата отиде в Лестър.

Челси - Тотнъм 2:2
0:1 Хари Кейн (35), 0:2 Хюн-Мин Сон (44), 1:2 Гари Кейхил (58), 2:2 Еден Азар (83)

  Резултати, програма и класиране в Англия - ТУК !!!