Всеки си изпуска нервите. Човешко е. Нормално е. Всеки прави глупости. Не би бил човек, ако е безгрешен. Има обаче тънка граница между грешката и лигавщината, бабаитлъка и слабостта. Само слаб човек може да направи това, което Григор Димитров стори в Истанбул. Слабите се поддават на нерви и стават неконтролируеми. Много добре осъзнаваме, че българинът е изпитал какви ли не лишения, за да стигне до тук. Че е сред най-добрите тенисисти, че е една от малкото спортни звезди в момента, че представя България, а не Америка, Монако или която и да е страна по света. Това обаче означава ли, че когато сгреши, не трябва да бъде критикуван, а носен на ръце?! Да продължаваме да му пляскаме, защото е сред най-добрите.

Големите звезди са сред избраните, за да могат хем да се къпят в слава и да печелят пари, хем да си носят кръста като се наакат в гащите. А наш Гришо днес се наака навръх Великден. Нищо велико нямаше в постъпките му по време на финала в Истанбул. Публиката на трибуните си каза думата - освирка мощно българския тенисист. Срамно и позорно. А сред зрителите бяха родителите му. Едва ли са се почувствали горди със своя син. Колкото по-бързо забрави този мач и скандалните постъпки, толкова по-добре за него. Счупените ракети са най-малкото, от което Григор трябва да се срамува. Срамно е поведението му, което издава слабост и липса на контрол. Срамно е да развалиш целия финал, за да демонстрираш панаир, да хвърляш, чупиш и се правиш на клоун. Как би се почувствал Григор, ако неговият противник бе постъпил така и нашият бе спечелил титлата?! Димитров не прояви най-важното – уважение към противника и играта. Той се провали. Не толкова на корта, където е ясно, че има още какво да работи, за да се върне там, където беше. Провали се психически. И не за първи път, а за пореден.

Григоре, нямаш право на подобни действия, защото си далеч от най-добрите, а те сочеха за техен наследник. Още си почти никой в елитния световен тенис, към момента си лъкатушещ тенисист между Топ 20 и Топ 35. За съжаление към момента си познат на световната преса повече с любовните си завоевания, а не с титлите (имаш четири до момента, а тези от Големия шлем засега са мираж). Познат си още заради чара и външния си вид, заради които участваш в реклами, но не и с уникалните победи над топ тенисисти. Затова нямаш право...Не ракетите са виновни. Трябват топки. Тенисът освен интелигентен спорт е и много мъжки. За което трябват мъжки топки, за да преодолееш трудните моменти и да си сред най-добрите. А до тогава наблягай повече на тениса, а не на секса. Истински ти стискаме палци да успееш.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ