Баскетболният Барселона записа втора поредна победа в първенството на Испания. Тимът се наложи като гост над Билбао със 77:55 (19:12, 15:13, 16:16, 29:12) и остава лидер в класирането. След изиграни 30 кръга каталунците имат 27 победи и само три загуби, а следващият кръг гостуват на Валенсия, който е на трето място.

206-сантиметровото тежко крило на националния ни тим получи едва 3:30 минути на паркета от треньора Шави Паскуал. За това време българинът не успя да се разпише. Анте Томич вкара най-много точки за победителите – 16, 15 добави Алекс Абринес, с 10 остана Томаш Саторански. Това бяха и единствените играчи, минали границата от 10 точки. За Билбао най-резултатен бе Клевин Хана с 19 точки.

До края на редовния сезон в Испания остават четири кръга. Съперници на Барселона ще бъдат Валенсия, Гран Канария, Естудиантес и Тенерифе. Треньорът Шави Паскуал е под напрежение, след като Барса претърпя две поредни загуби преди седмица. Тимът отпадна от Евролигата с 2:3 загуби от Локомотив Кубан, а два дни по-рано загуби и от Реал (Мадрид), след като имаше комфортна преднина.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА