Днес Англия може да има нов шампион. Лестър гостува на Манчестър Юнайтед от 16:05 в среша от 36-ия кръг на Висша лига и при успех ще узакони титлата си на Острова.

Тимът на Клаудио Раниери е лидер във временното класиране с актив от 76 точки, а освен днешния мач, "лисиците" имат още два двубоя в първенството. Вторият Тотнъм, който е с 69 точки, гостува в понеделник на градския съперник Челси, но при победа днес на Марез и компания, резултатът от лондонското дерби ще е без значение.

Днешната задача на Лестър няма да е никак лесна, тъй като Манчестър Юнайтед също ще търси успеха, който ще остави тима в битката за класиране сред първите четири. "Дяволите" са на шеста позиция с актив от 59 точки, като до края на първенството имат да изиграят още три мача.

Мениджърът на домакините Луис ван Гаал няма сериозни кадрови проблеми преди мача. Отсъстват трайно контузените Швайнщайгер, Шоу, Кийн. Проблемите на гостите са свързани с отсъствието на Джейми Варди, който е наказан. На негово място на върха на атаката ще застане Леонардо Уйоа.

В историята си Лестър има само 6 победи на "Олд Трафорд", като 3 от тях са преди Втората световна война. Юнайтед спечели последните си 6 домакинства срещу "лисиците" у дома във всички турнири, допускайки само един гол в тях.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - ЛЕСТЪР

Вероятни състави:

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Дармиан, Смолинг, Блинд, Валенсия, Шнайдерлин, Лингард, Мата, Рууни, Марсиал, Рашфорд
Мениджър: Луис ван Гаал

Лестър: Шмайхел, Симпсън, Морган, Хут, Фукс, Марез, Канте, Дринкуотър, Шлюп, Уйоа, Оказаки
Мениджър: Клаудио Раниери

Стадион: "Олд Трафорд"
Съдия: Майкъл Оливър

  Резултати, програма и класиране в Англия - ТУК !!!