Барселона спечели с 2:0 при визитата си на Бетис в среща от 36-ия кръг на испанската Примера дивисион и отново се върна на върха във временното класиране, където за кратко преди това се бяха настанили последователно мадридските Реал и Атлетико. Иван Ракитич (50) и Луис Суарес (81) се разписаха след асистенции на Лионел Меси. Хайко Вестерман пък бе изгонен от домакините в 35-ата минута заради втори жълт картон.

Треньорът на гостите Луис Енрике разчиташе на всичките си звезди начело със триото в нападение Лионел Меси, Луис Суарес и Неймар. Очаквано каталунците владееха повече топката, но домакините от Севиля създадоха първите по-сериозни положения с удари на Рубен Кастро и Бруно Гонсалес, спасени от чилийския вратар на гостите Клаудио Браво. Последваха пропуски на Жорди Алба, Андрес Иниеста и Неймар.

В 35-ата минута съдията Матеу Лаос изгони германския защитник на домакините Хайко Вестерман, получил втори жълт картон за спъване отзад на хърватина Иван Ракитич. Изгонването на бранителя се оказа и преломен момент в мача, тъй като с човек повече на терена задачата на гостите бе допълнително улеснена.

След почивката в 47-ата минута Неймар изведе Суарес сам срещу вратаря, но уругваецът шутира в аут. Малко след това Иван Ракитич (50) след пас на Меси се възползва от грешка на Херман Пецейя и Адан, за да вкара на празна врата. След гола каталунците продължиха да владеят топката повече и не създаваха голови положения. Все пак Барса стигна и до второ попадение, дело на Луис Суарес (81), който бе изведен от Меси зад отбраната на домакините и преодоля Адан, оформяйки крайния резултат. В 88-ата минута вратарят Клаудио Браво бе заменен принудително от германеца Марк-Андре тер Щеген.

Така Барселона взе трите точки на „Бенито Виямарин” и с 85 точки се връща на върха във временното класиране. Със същия актив е вторият Атлетико, а с точка по-малко от тях е другият мадридски гранд Реал. Бетис е на 13-а позиция с 41 точки.

  Резултати, програма и класиране в Испания - ТУК !!!