Атлетико (Мадрид) победи у дома градския съперник Райо Валекано с 1:0 в среща от 36-ия кръг на испанската Примера дивисион и остава сериозен конкурент на Барселона и Реал в битката за титлата.

През първото полувреме нямаше сериозни положения за гол пред двете врати. Анхел Корея за домакините и Хозабед Санчес за гостите направиха пропуски в началото, а след това и вратарят на Атлетико Ян Облак се намеси решително след удари на Мику.

След почивката в 52-ата минута Хави Гера стреля по земя от близка дистанция, но Облак улови топката. Три минути по-късно Диего Симеоне пусна в игра Фернандо Торес и Антоан Гризман, а вторият се разписа само 35 секунди след появяването си на терена за 1:0, възползвайки се от грешка на Хосе Креспо.

В 70-ата минута Фернандо Торес беше изведен сам срещу вратаря Хуан Карлос, който се справи с шута по земя на нападателя. До края на мача „пчеличките” опитаха всичко по силите си да стигнат до изравняване, но не успяха да преодолеят Ян Облак.

След победата си Атлетико се изкачи временно на върха в класирането с 85 точки преди визитата на Барселона срещу Бетис от този кръг. Райо Валекано е 17-и с 35 точки и на 2 пред опасната зона.

  Резултати, програма и класиране в Испания - ТУК !!!