Реал (Мадрид) постигна изключително ценна победа в битката за титлата в Испания. Без контузените Кристиано Роналдо и Карим Бензема, "кралете" се наложиха с минималното 1:0 при гостуването си на Реал Сосиедад в среща от 36-ия кръг на Примера дивисион. В герой за мадридчани се превърна Гарет Бейл, който се разписа в 80-ата минута и донесе трите точки за своя тим.

Реал (Мадрид) пое инициативата още в самото начало на двубоя. В 12-ата минута Серхио Рамос засече с глава центриране от корнер, но топката мина покрай вратата на домакините. Няколко минути по-късно Гарет Бейл също бе близо до попадение, но сантиметри го разделиха от целта.

До края на първата част "кралете" продължиха да бъдат по-активният отбор, но така и не съумяха  да материализират превъзходството си и в крайна сметка двата отбора се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

През втората част ситуацията на терена не се промени. Реал беше отборът, който създаваше повечето голови ситуации, но Бейл, Модрич и Хесе не съумяха да реализират създадените положение. Така се стигна до 80-ата минута, когато под светлините на прожекторите застана Гарет Бейл. Лукас Васкес центрира отдясно, уелсецът връхлетя с глава и не остави никакви шансове на вратаря Херонимо Руи - 0:1. Това бе и единственото попадение в срещата.

Реал (Мадрид) събра актив от 84 точки и поне за няколко часа ще е лидер в Примера дивисион, тъй като мачовете на другите претенденти за титлата Атлетико (Мадрид) и Барселона са по-късно днес. "Дюшекчиите" приемат в 19:15 часа Райо Валекано, докато каталунците гостуват на Бетис от 21:30.

Реал Сосиедад се намира на 12-то място с 42 пункта. 

  Резултати, програма и класиране в Испания - ТУК !!!