Григор Димитров се класира за полуфиналите на тенис турнира в Истанбул след успех със 7:6 (1), 6:1 над чеха Иржи Весели. В спор за място на финала първата ни ракета ще играе срещу хърватина Иво Карлович, поставен под номер 3, или испанеца Марсел Гранойерс. 

Първи сет
Първият сет започна равностойно и двамата си взеха началните две подавания. Весели първи успя да стигне до пробив и дръпна с 4:2, след като се възползва от две непредизвикани грешки на Гришо. Резултатът набъбна до 5:2 за чеха, и едва тогава Димитров се разигра.

Българинът взе подаването си, след което върна и пробива. Димитров стигна до 5:5, след сервисите на двамата се стиган до 6:6 и тайбрек.

Той започна отлично за най-добрият ни тенисист. Григор стигна до минипробив при първия сервис на Весели, а след това дръпна с 3:0. Чехът не успя да спечели и следващите си две подавания и Григор Димитров безпроблемно спечели тайбрека със 7:1 и поведе в резултата.

Втори сет


Във втория сет Димитров демонстрира тенис от много висока класа и не остави никакви шансове на своя противник. В четвъртия гейм Гришо осъществи пробив, който се оказа ключов за изхода в срещата. В следващия гейм първата ни ракета спечели сервис-гейма и поведе с 4:1. Последва нов пробив за 5:1, за да дойде последният гейм, който Григор спечели на 0 и взе мача.  

Така Гришо си осигури втори пореден полуфинал на тенис турнира в Истанбул, след като миналата година отново се класира за този етап от надпреварата.