Футболни анализатори от Италия скочиха на българския нападател на Партизан Валери Божинов. Причината за тяхното недоволство е няколко снимки на 30-годишния футболист, на които е направил знак с три пръста. Освен това на Апенините са неприятно изненадани от факта, че Божинов е приятел с известния сръбски ултрас Иван Богданов.

Валери Божинов изкара дълги години в Италия. Сега обаче той защитава цветовете на сръбския Партизан. Нападателят често публикува снимки, на които е показал знак с три пръста - палец, показалец и безименен. В Сърбия тази конфигурация е много популярна и означава - "Sloga Srbina Spasava". На български означава "Единството ще спаси Сърбия".

"В това няма нищо лошо. Божинов често показва този знак, с което казва: Аз съм с вас. Лошото е, че ние италианците нямаме приятни спомени от сърбите, а винаги сме смятали българина за един от нас. Още по-лошо е, че Валери е приятел със знаковия сръбски хулиган Иван Богданов. Той и сподвижниците му с маски и качулки прекратиха двубоя Италия - Сърбия през 2010 година, а освен това създадоха куп неприятности извън стадиона в Генуа", пише италиански журналист.