Вече бившият вицепрезидент на федерацията по волейбол Петър Кънев разкритикува шефа на централата Данчо Лазаров за модела му на управление. Според депутата, Инженера не е имал желание да превърне БФВ в модерно работеща структура с европейски вид. Само преди няколко дни Петър Кънев бе понижен от вицепрезидент в обикновен член на Управителния съвет.

„След европейското първенство пледирах и бях поставил като условие федерацията да работи по европейски модел и да не се управлява като едноличен търговец. Да има прозрачност, и във финансите, и във вземането на решения. Управителният съвет обаче бе в Казанлък, без да има каквато и да е логика за това. Нямаше никакъв дневен ред, поне два-три дни по-рано трябваше да ни дадат такъв. Искахме по-европейска и модерна федерация, но явно това не е по сърцето и душата на Лазаров. Да е жив и здрав. Животът ще покаже кой къде е в цялата ситуация”, каза пред „Тема Спорт” Кънев.

Той допълни, че няма как да бъде изключен заедно с Иван Тодоров от Управителния съвет на събранието, насрочено за 15 юни, отново в Казанлък, тъй като то няма да бъде изборно. Запитан обаче, дали това може да се промени, Кънев заяви: „От този човек всичко може да се очаква. Във всеки случай, инициативата за конфронтация няма да дойде от мен. Това ви го гарантирам. Така или иначе, постът на вицепрезидент бе с чисто представителна функция. Такъв на хартия не съществуваше, така че не това е важното. Въпросът е, че ние му стояхме 10 години зад гърба и не разрешихме канибализма, който сполетя доста федерации. За мен да помагам бе въпрос на кауза, включително и финансова. Не малко пари съм отделил за женското направление, но след като президентът е преценил, че вече не му трябваме, проблемът си е негов”.