Сериозен екшън се разиграл в последните часове в Монтана. Женският местен баскетболен тим играе с Хасково 2012 финална серия за определяне на шампиона. В четвъртък гостите от Хасково 2012 победиха с една точка разлика 85:84 и намалиха изоставането си на 1:2 победи. Днес е четвъртият мач, но такъв може и да няма, тъй като от Хасково 2012 алармираха пред БЛИЦ СПОРТ за посегателство. Един от рейсовете, с който отборът е пристигнал в Монтана, е усъмнал с четири нарязани гуми.

"Това ние тълкуваме като заплаха. Чувстваме се застрашени и обмисляме дали да изиграем днешния мач", обявиха от Хасково 2012 пред БЛИЦ СПОРТ. "Нека припомним, че идентичен инцидент имахме преди известно време след изказване на треньора Елана Станкова относно "черното тото" (б.р. - тогава Станкова отговори на въпроси на БЛИЦ, свързани със слуховете за залози в женското първенство, а на следващия ден гумите на колата й бяха нарязани). За нас това не е просто нарязване на гуми, а атентат, който в рамките на два месеца, се повтаря", добавят от клуба.

"Информирали сме община Хасково, изпълнителния директор на Монтана 2003, който пое ангажимент, че ще информира кмета на града. В този момент служители на реда започнаха разследване на случая. Ще бъдат сезирани всички управляващи органи в държавата", завършиха от Хасково 2012.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ