Виляреал победи у дома Ливърпул с минималното 1:0 в първия мач от полуфиналния им сблъсък в турнира Лига Европа и ще има предимство от чист гол преди реванша след седмица на „Анфийлд”. Денис Суарес (90+2) се превърна в герой за "жълтата подводница" в добавеното време на срещата.

Още 5-ата минута халфът на гостите Джо Алън имаше шанс да се разпише след центриране на Адам Лалана, но шутира по земя право в ръцете на вратаря Серхио Асенхо.

В 11-ата минута домакините можеха да поведат, след като при бързо изпълнение на фаул Роберто Солдадо получи топката в наказателното поле, но ударът му мина на сантиметри покрай от вратата. Десет минути по-късно Томас Пина застраши вратата на гостите с шут от дъгата на наказателното поле, но белгийският страж Миньоле отрази удара. До края а полувремето пропуск направи и Солдадо с удар пред дъгата на наказателното поле.

Секунди след почивката Виляреал бе много близо да открие резултата, след като Бакамбу засече центриране от корнер и прати топката в страничната греда. Ливърпул отвърна в 65-ата минута, когато Фирмино се измъкна в наказателното поле и шутира отдясно по диагонала, но нацели лявата греда.

В 87-ата минута Бакамбу излезе на страхотна позиция, но Миньоле отрази удара му. Усилията  на „жълтата подводница” дадоха резултат едва в добавеното време, когато Адриан Лопес (90+2) се разписа след асистенция на Денис Суарес, който се измъкна от бранителите на гостите и успя да намери непокрития си съотборник.

Виляреал няма загуба в последните си 12 мача в Лига Европа (9 победи и 3 равенства) и спечели и седемте си домакинства през този сезон в турнира, допускайки само един гол.

Ливърпул допусна първа загуба в 13 мача в Лига Европа през този сезон (5 победи и 7 равенства). При гостуванията си „червените“ постигнаха още един успех и пет ремита.

Мениджърът на гостите Юрген Клоп все още няма постигната победа в Испания в евротурнирите (3 равенства и 3 загуби).

Реваншът на „Анфийлд” е след седмица и Ливърпул ще трябва задължително да търси победа поне с един чисто гол разлика, за да стигне поне до продължения. Равенство или загуба с гол разлика при реализирано поне едно попадение на чужд терен ще класира Виляреал за финала.

villareal.jpgВиляреал – Ливърпул 1:01liv.jpg
1:0 Адриан Лопес (90+2)

Виляреал, „Ел Мадригал“
Съдия: Дамир Скомина (Словения)

  Резултати и програма в Лига Европа - ТУК !!!