Григор Димитров беше за кратко в България. Той отскочи до родния си Хасково, където го обявиха за почетен гражданин на града.

Гришо е пристигнал в България в сряда, 20 април, късно вечерта с полет от австрийската столица Виена. Най-добрият ни тенисист е бил придружаван от новия си треньор Франко Давин и от още един човек. Става въпрос не за кого да е, а за Никол Шерцингер. Любимата на Григор е била заедно с него на родната му територия.

Тримата предварително са си направили резервация в хотел, намиращ се в покрайнините на София. Гришо и гаджето му си наели апартамент, а аржентинският наставник се настанил в единична стая. На другата сутрин Григор е завел Никол до летище София, откъдето тя е отлетяла със самолет за Истанбул.

След това Димитров заедно с треньора си са потеглили с автомобил за Хасково. Гришо прекара целия ден в родния си град. Той първо се появи на кортовете "Юнак" и предизвика голяма истерия. Хиляди бяха дошли да докоснат любимеца си и да си вземат автограф от него.

След връченото му звание "Почетен гражданин на Хасково" Григор проведе 30-минутен открит урок с около 200 деца от Хасково, Пловдив, Димитровград и Харманли.

По-късно през деня Гришо и треньорът му тръгнали с автомобил директно за Истанбул, където в местен петзвезден хотел го е очаквала любимата му Никол Шерцингер. Григор замина за най-големия турски град, за да участва тази седмица в местния международен турнир по тенис.
ПОВЕЧЕ ПОДРОБНОСТИ – В НАЙ-НОВИЯ БРОЙ НА „ШОУ”.