Звездата на Ферари Себастиан Фетел оглави третата и последна тренировка преди квалификацията за Гран При на Китай. Германецът записа обиколка за 1:57.351 минути на мократа писта "Шанхай", която никой не успя да подобри.

Тренировката започна при доста лоши метеорологични условия и силен дъжд, заради което никой не се появи на пистата в първите ѝ 15 минути. Впоследствие пилотите като цяло не бяха особено активни.

Голяма част от тях решиха изобщо да не записват обиколки за време като сред избралите такава стратегия бяха двата Мерцедеса на Люис Хамилтън и Нико Розберг, както и други състезатели - Грожан, Бътън и Алонсо.

Фетел пък изкара само 3 състезателни обиколки с един чифт гуми от типа интермедия, а те бяха достатъчни да запише най-добро време. За разлика от него колегата му Кими Райконен използва и гуми за екстремно мокър асфалт. Финландецът обаче остана 12-и в тренировката.

Втори в тренировката се нареди пилотът на Уилямс Валтери Ботас, трети остана Серхио Перес с Форс Индия. Топ пет допълниха Карлос Сайнц-младши от Торо Росо, следван от Естебан Гутиерес от Хаас.

 Резултати, програма и класиране във Формула 1 - ТУК !!!