Българският боксьор Даниел Асенов пропусна първата възможност да спечели квота за олимпийските игри в Рио де Жанейро. В категория до 52 килограма Тайсъна от Кукорево загуби от Мохамед Али в полуфинала на квалификационния турнир в Самсун.

Състезателят от Великобритания спечели с единодушното решение на съдиите - 3:0 (29:28, 30:27, 30:27).

Въпреки поражението 18-годишният Асенов има шанс да вземе виза за Бразилия от втория опит. Тайсъна от Кукорево задължително трябва да спечели мача за бронзовия медал в надпреварата в Самсун, тъй като по трима състезатели във всяка категория получават квоти за Рио 2016.

В решителната битка съперник на българина ще бъде ирландецът Брендан Ървайн, който загуби от арменеца Нарек Абгарян в другия полуфинал.

Днес Асенов и Мохамед Али се изправиха един срещу друг в повторение на финала от Европейското в Самоков от миналия август. Тогава нашето момче извоюва златния медал също след единодушно съдийско решение.

Припомняме, че по-рано през деня Станимира Петрова се класира за финал и спечели първа квота за България от олимпийския квалификационен турнир в Самсун. Другата ни състезателка Светлана Каменова отпадна на полуфиналите в категория до 60 кг и се размина с виза за Рио 2016.