ЦСКА записа втора поредна загуба, след като падна като гост от Черно море с 0:1. Шампионите продължават да водят с 1 точка на Левски, но утре “сините” посрещат Спартак (Варна) и при победа излизат начело. Победното попадение за “моряците” вкара бившият играч на ЦСКА Йордан Юруков още в 7-ата минута. Алекс изпусна дузпа в 52-ата минута, а Здравко Лазаров също имаше шанс от бялата точка, но в 62-ата минута се подхлъзна и прати топката над вратата.

Домакините започнаха много добре и още в 7-ата минута Йордан Юруков вкара директно от пряк свободен удар. Бившият играч на ЦСКА прати топката в наказателното поле, тя тупна, никой не игра с нея и влетя направо в мрежата на Ивайло Петров.

След попадението гостите се поокопитиха и в 16-ата минута Минев върна топката в наказателното поле, но Даниел Георгиев изчисти в корнер. В 33-ата минута Тодор Янчев стреля отдалеч, но топката мина на сантиметри от дясната греда. В 42-ата минута Данчо Минев пропусна най-чистото положение за шампионите, след като изскочи зад защитата и почти сам срещу вратата не успя да прати топката в мрежата.

В 51-ата минута съдията Христо Ристосков отсъди доста спорна дузпа за домакините за фаул на Данчо Тодоров срещу Миро Манолов. Зад топката застана Алекс, но Иво Петров изби топката, която бе насочена в левия долен ъгъл на вратата му. В 59-ата минута Танко Дяков фаулира Маркиньос на границата на наказателното поле, съдията отсъди нарушението, но не показа втори жълт картон на защитника на Черно море.

В 62-ата минута Ристосков даде спорна дузпа и за ЦСКА за падане на Данчо Минев в наказателното поле. Зад топката застана влезлият като резерва Здравко Лазаров, който се подхлъзна преди да нанесе удара и прати топката над вратата. В 70-ата минута Йордан Юруков стреля от воле и вратарят на “червените” спаси по акробатичен начин. До края на двубоя домакините бавеха играта, но и гостите така и не създадоха нито една сериозна голова атака./БЛИЦ

Двубоят по минути тук


Черно море – ЦСКА 1:0
1:0 Юруков (7)

Черно море: Пиргов, Кулибали, Александров, Дяков (64 - Лазаров), Бачев, Борносузов (67 - Димов), Стоянов, Д. Георгиев, Алекс, Юруков (73 - Какалов), Манолов
Резерви: Илчев, Лазаров, Домакинов, Атанасов, Какалов, Колев, Димов

ЦСКА: Ивайло Петров, Тодоров, Котев, Иванов, Машадо (60 - Лазаров), Т. Янчев (46 - Тонев), Маркиньос, Минев, Давид Силва, Руи Мигел, Саидходжа (55 - Зехиров)
Резерви: Беконо, Виданов, Маркес, Тонев, Чипев, Зехиров, Лазаров

Стадион: “Тича”
Съдия:
Христо Ристосков
Жълти картони: Танко Дяков (Ч); Руи Мигел, Данчо Тодоров (Ц)