Челси разби Нюкасъл с 5:1 в мач от 26 кръг на Висшата лига. Така „сините“ продължават да нямат загуба в първенството под ръководството на Гуус Хидинк, а за този период лондончани изиграха 10 мача в английския елит (4 победи и 6 равенства).

Диего Коста, който играе с предпазна маска, след вчера счупи носа си по време на тренировка, откри резултата още в 5-ата минута. Четири минути по-късно Педро удвои с удар от дъгата на наказателното поле, след като овладя топката при неуспешно спиране на Ааронс.

В 17-ата минута Вилиан направи класически аванса на домакините. Лошата новина за лондончани се случи 20 минути по-късно, когато Джон Тери получи контузия и беше принудително заменен от Абдул Баба.

В 59-ата минута Педро вкара втория си гол в мача, след като овладя хубав далечен пас на Сеск Фабрегас и стреля точно във вратата. Бертран Траоре вкара петото попадение за домакините в 83-ата минута, а в края на редовното време английският национал Андрос Таунзенд върна един гол за „свраките“.

Тежката загуба срина Нюкасъл в зоната на изпадащите с 24 точки, колкото има и 17-ият Норич, но „канарчетата“ са с по-добра голова разлика. Челси вече е 12-и с 33 точки.

 

 

 Резултати, програма и класиране в Англия - ТУК !!!