Преминаването на Ивелин Попов от Кубан (Краснодар) в руския гранд Спартак (Москва) изглежда ще премине в съдебна битка. Поводът е подадена жалба от страна на акционера в Кубан - ИКС-Инвест с искане да се признае за недействителен документът, според който Попето трябва да получи 600 000 евро, съобщава руският вестник "Известия", цитиран от "24 часа".

В анекс на споразумението за прекратяване на договора е записано, че футболистът трябва да получи 10% от своя трансфер. Миналото лято Ивелин бе купен от Спартак (Москва) за 6 млн. евро. Анексът е подписан от бившия генерален директор на Кубан Евгений Муравьов. От Кубан изразиха съмнение, че той наистина е направил това. Муравьов обаче потвърди за анекса и предостави образец от почерка си за експертиза.

"Един от акционерите в Кубан смята, че този анекс е отделна самостоятелна сделка. Според него въпросът за фиктивността на тази договореност и необоснованите претенции на футболиста за плащане може да бъде разгледан в съда. В момента това е в ход. Можем да отнесем случая във вссеки един момент до камарата за разрешаване на спорове във ФИФА и навярно лесно ще спечелим. Благодарение на Ивелин Кубан направи най-големия трансфер в историята си, така че изплащането на тези 10% е съвсем логично", обяви адвокатът на Попов Сергей Пронкин.