Председателят на ОСК ЦСКА Георги Калчев говори пред "Тема Спорт" във връзка с  напрегнатото очакване около бъдещето на футболния клуб. Той засегна редица деликатни теми относно "армейците".

"БФС и държавата много добре следят какво се случва с ЦСКА, но наблюдават процесите, скрити зад ъгъла. Следят много внимателно и направляват това, което става. Така клубът страда от решенията на държавни институции и на най-различни органи като някакви си комисии на БФС. И в момента цялата червена общност бива наказвана и мачкана, при това много нагло и арогантно. Един по един се опитват да отстрелят нашите клубове. Атаките ще продължат и ще е така, докато сме живи и мърдаме", каза Калчев.

"Притеснява ме тишината около ЦСКА. Проблемът е в овластените органи, които трябва да вземат решения за клуба - без да го съгласуват с някои хора, те не могат да предприемат нищо. Вече мина една година от драматичните събития през пролетта и нищо ново не се е случило. Ние сме виновни, но кой точно ни докара дотук - не се знае. А трябва да се разследва. Време е да има действия и резултати за ЦСКА", каза Калчев.

"Клубът е в шах и се опитват да го матират. Нарочили са ни и има програма, по която се опитват да ни ликвидират. От държавата трябва да направят нещо конкретно за ЦСКА, а не само да обясняват, че са готови да помагат. Ние защо не сме я видели тази помощ? Даже напротив. И това, което в момента се случва, не е случайност. Играят си с търпението ни", добави Калчев.

"Хората, свързани с ЦСКА, обаче се чувстват ощетени, обидени, унизени, усещат, че отношението към клуба е много несправедливо. И това не може да продължи вечно", каза още Георги Калчев.