Бившият футболист на Краснодар Олег Самсонов, който прекрати кариерата си на 28 години, обвини бившия треньор на Левски Славолюб Муслин, че е взимал пари от играчите си. Сърбинът беше начело на Краснодар в периода 2011-13 г., а водеше Левски десет години преди това.

„Клубът ме продаде, за да вземе халф на Локомотив (Москсва). След това разбрах, че тази сделка е направена лично от Муслин. Той имал някакви връзки с Локомотив. От други футболисти знам, че Славолюб е взимал пари от играчите си. Явно мнозина са знаели за това. Не знам колко е взимал. Дали при подписването на договора, процент от заплатата или от премиите, аз не мога да кажа. Не знам дали е била половината заплата или 20%, тъй като аз никога не съм давал пари на треньора“, обяви Самсонов пред руската телевизия „Мач ТВ“.

Славолюб Муслин взе отношение по отправените от Самсонов обвинения.

„Няма какво да коментирам тази глупост. Самсонов трябва да докаже, че това е истина. По същия начин аз мога да обвиня всеки един, че е хомосексуалист, тъй като е бил видян в компанията на мъже. Аз обаче нямам доказателства и не мога да твърдя такива неща. След интервюто на Самсонов съм в шок. Не изключвам възможността да се обърна към адвокатите си. Готов съм двамата с Олег Самсонов да се явим на детектор на лъжата“, защити се Муслин.