Барселона се класира на финал за Купата на Краля в Испания, където очаква победителя от Селта - Севиля (0:4 в първия мач). Тимът направи равенство 1:1 като гост на Валенсия в полуфинал-реванш и с общ резултат 8:1 ще спори за трофея. В първия мач на "Камп Ноу" каталунците разбиха Валенсия със 7:0. Това бе причина Луис Енрике да пусне резервите и част от юношите, като титулярите въобще не бяха в групата. Домакините откриха резултата чрез Алваро Негредо в 39-ата минута, а Вилфрид Каптун изравни в 84-ата.

Новината от двубоя на "Местая" тази вечер е новият рекорд за Барселона - 29 поредни мача без загуба. Луис Енрике и компания счупиха постижението на Хосеп Гуардиола от сезон 2010/11, когато бяха постигнати 28 поредни срещи без поражение.

Барса бе без Меси, Суарес, Неймар, Иниеста, както и без още от основните играчи. В атака започнаха Алейш Видал, Мунир Ел Хадади и Сандро Рамирес.

През първото полувреме нямаше кой знае колко интересни ситуации и пред двете врати. В 22-ата минута Жереми Матийо изчисти топката преди да влезе във вратата на Барса. В 39-ата минута Алваро Негредо наказа колективна грешка в защитата на Барселона. Нападателят излезе сам срещу Тер Щеген, стреля, но вратарят успя да отрази, при добавката обаче Негредо прати топката зад голлинията.

След почивката гостите от Барселона играха много по-настойчиво, но така и не успяваха да стигнат до чисто голово положение. В 65-ата минута Иван Ракитич навърза няколко защитници, но след фалцовия удар топката лесно попадна в ръцете на Матю Райън. В 84-ата Барса изравни след добро включване отляво на Камара. Той намери Каптум, който необезпокояван прати топката във вратата за 1:1. В 86-ата Мунир можеше да донесе и победата на Барселона, но пропусна от идеална позиция.