Един от най-стабилните тимове в Североизточната "В" група - Тича (Долни Чифлик), прекрати участието си. Това стана ясно, след като президентът на клуба Лъчезар Радев внесе официално писмо в централата на Зоналния съвет на БФС – Варна. Причината за отказа на отбора от Долни Чифлик е липсата на финанси, както и нежеланието на местната Община да помага на клуба. Участието си в местните шампионати спират и всички юношески формации на клуба. Това е втори отбор от състава на Североизточната „В“ група, който прекратява участието си тази зима след Бенковски (Бяла).

Отказът на Тича (Долни Чифлик) идва без никаква логика и странно, след като само преди няколко месеца клубът се сдоби с чисто нов стадион. Теренът е с изкуствено покритие, както и пистата, трибуните и административната сграда са чисто нови. От града дори обявиха, че бият Варна по модерен стадион. Сега обаче базата почти сигурно остава пуста.

Тича завърши на шесто място след първата половина на сезона в Североизточната „В“ група, а през последните години се утвърди като един от най-стабилните в състава на местната трета дивизия. Всички дължими суми към футболистите и треньорите от мъжкия отбор са изплатени. Клубната управа оказва съдействие на футболистите да си намерят нови отбори./БЛИЦ СПОРТ