Христо Стоичков продължава да бъде търсен всекидневно от испански издания, за да коментира Барселона и случващото се около клуба. Този път Камата трябваше да говори по темата с бъдещето на Неймар. Както е известно, бразилецът е обект на интерес от Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед.

„Мисля си, че един ден Неймар ще спечели Златната топка с фланелката на Барселона. Той няма да се превърне в Юда. Той знае, че Барселона е неговият отбор“, коментира Стоичков в интервю пред радио „Копе“.

„20-ти май ще бъде много специален ден за мен“, добави Камата по повод предстоящия шоу мач по повод 50-годишния юбилей, който бе на 8 февруари.

„В момента Барселона е лидер, като има преднина от три точки пред втория в класирането и четири пред третия. Освен това отборът е с мач по-малко. Това е много важна преднина за Барселона с оглед и начина, по който отборът се представя. Мисля, че тимът е много близо до спечелването на шампионската титла“, продължи легендарната осмица.

„Отборът е близо до спечелването и на купата с оглед факта, че спечели със 7:0 срещу Валенсия първия финал. Валенсия се представи много слабо в първия мач.“

„Хосеп Гуардиола направи много важна крачка в своята кариера. Ще видим какво ще се случи с него в Англия. Вярвам, че той ще се наслаждава на престоя си в Манчестър Сити“, каза още Христо Стоичков.