Парите за лечението на Дарин Тодоров доникъде не достигат. Това сподели пред БЛИЦ СПОРТ притеснената майка на юношата на Левски - Даниела, която прави всичко възможно да го заведе отново в Анкара за рехабилитационни процедури. Специализираната турска болница е без алтернатива в България.

"Много сме благодарни на хората, които ни помагат, но не знам как ще се случат нещата, тъй като за момента почти нищо не сме събрали. В паника съм вече и не знам дали ще успеем да заминем отново на процедурите в Анкара. Времето сериозно скъсява", обясни Даниела пред БЛИЦ СПОРТ.

За да замине отново на лечение, Дарин Тодоров се нуждае от близо 9000 долара.

Майката на юношата на Левски съобщи за поредното благородно дело в негова помощ. "Не сме го очаквали. Едно момченце на 5-годинки дойде с майка си и ни даде всички пари, които беше събрало в касичката си. Павелчо ни връчи 40 лева и 85 стотинки. Изумени сме от стореното от това толкова хубаво детенце. Павко е видял кутиите за събиране на пари за Дарин, които са поставени в магазини из Шумен, и е казал на майка си, че си дава всичките спестявания за баткото", разказа майката на Дарин Тодоров.

Малкият Павел споделил също така, че иска да стане футболист като Дарко.

Припомняме, че преди малко повече от 6 години юношата на Левски като по чудо остава жив след тежка катастрофа. Дарко претърпява пътен инцидент по маршрута от родния му Шумен към Каварна, където трябваше да продължи футболната му кариера. Впоследствие Тодоров прекарва 370 дни в будна кома, а битката за връщането му към нормалния начин на живот продължава и днес.


Най-лесният начин за желаещите да помогнат на Дарин Тодоров става чрез DMS кампанията (DMS DARKO на кратък номер 17 777).

Дарителската сметка на Дарин Тодоров:
Титуляр: Дарин Валериев Тодоров
УниКредит Булбанк
IBAN: BG31 UNCR 7000 1519 4561 09
BIC: UNCRBGSF
PayPal: [email protected]