Празнуващият 50-годишен юбилей Христо Стоичков получи множество поздравления за рождения си ден и не бе забравен дори от ФИФА и УЕФА. Френското списание „Франс футбол” пък включи Камата в любопитна подборка за десетте най-елегантни футболисти в историята на Барселона, след като през 1994 година му връчи „Златната топка”. Изданието нареди българина до Диего Марадона, Йохан Кройф, актуалният голмайстор на каталунците Лионел Меси и други легенди, като за всички е отделен текст и видеоматериал.

„Той е един от най-добрите играчи в света през 90-те години. Христо Стоичков е дал много на Барса и обратното. По време на първия си престой (1990-1995 година) нападателят спечели с каталунците четири шампионски титли, веднъж Шампионската лига и „Златната топка”. След един сезон в Парма се завръща в Барселона и завършва с впечатляваща статистика – 117 гола в 254 мача в личен план и 15 титли със съотборниците си в отбора”, пише френското издание за Камата.

Компания на Стоичков в направената от френското издание извадка за най-елегантните футболисти в историята на каталунския клуб попаднаха още „летящият холандец” Йохан Кройф, легендата на аржентинския футбол Диего Армандо Марадона и сънародниците му Лионе Меси и Хуан Роман Рикелме, унгарецът Ласло Кубала, датчанинът Михаел Лаудруп, бразилецът Ривалдо, румънецът Георге Хаджи и Андрес Иниеста.

Списанието „Франс футбол” не е включило в класацията си други големи имена от историята на Барселона като Бернд Шустер, Ромарио, Роналдиньо, Шави и Неймар.

Десетте най-елегантни футболисти в историята на Барселона:

Христо Стоичков (България)

Ласло Кубала (Унгария)

Йохан Кройф (Холандия)

Диего Армандо Марадона (Аржентина)

Михаел Лаудруп (Дания)

Георге Хаджи (Румъния)

Ривалдо (Бразилия)

Хуан Роман Рикелме (Аржентина)

Андрес Иниеста (Испания)

Лионел Меси (Аржентина)