ФИФА също отбеляза повече от подобаващо 50-годишния юбилей на легендата на българския футбол Христо Стоичков. Световната централа публикува на официалния си сайт огромен материал, озаглавен "Гениалното лошо момче от България".

"Той беше неукротим гений на и извън в терена. И при това в истинския смисъл на думата. Христо Стоичков принадлежи към онези личности, които не оставят никого безразличен и често предизвикват екстремни чувства. Или му се възхищават, или го демонизират. На 8 февруари 2016 година гениалното „Лошо момче” празнува своя 50-и рожден ден", започват от ФИФА.

„Без съмнение той е най-добрият футболист в историята на България, а неговата листа с успехи доказва, че с топката той има невероятно възможности. Нападателят, който се отличаваше със своята бързина и точност на удара, остава в спомените ни със своя преливащ темперамент на терена и извън него. Един агресивен характер, който в неговите си дни би могъл да бъде и актьор, който даваше насърчаване и носеше на гърба си целия отбор, който никога не се предава и 90 минути се бореше с еднакъв интензитет. Същата агресивност направи от него войнстващ играч”, описват още от Световната централа легендарния ни футболист.

Отбелязани са всичките успехи на Камата на клубно ниво с ЦСКА, Барселона, Парма, Кашива Рейсол, Ал Насър и Чикаго файър, на национално ниво с четвъртото място на Мондиал 1994 в САЩ, както и върхът му в индивидуален план – спечелването на "Златната топка" през 1994 година.