"Честит 50-годишен юбилей на Христо Стоичков!", написаха от Българския футболен съюз на официалния си сайт. И толкова. Не следват никакви  пожелания, а са изредени постиженията на Камата. Отделно публикацията за легендарния ни футболист не е водеща на bfunion.bg.

Ето какво написаха от БФС за Стоичков:

Честит 50-годишен юбилей на Христо Стоичков!

Камата играе за националния отбор на България между 1987 и 1999 година като записва 83 мача и 37 гола. Бронзов медалист от Световното първенство в САЩ през 1994 година и голмайстор на турнира с 6 попадения (дели първото място с Олег Саленко от Русия).

Единственият български футболист носител на наградата „Златната топка“. Стоичков е трикратен шампион на България с ЦСКА и петкратен шампион на Испания с Барселона. Носител е и на „Златната обувка“ на Европа. С Барселона става европейски клубен шампион, носител е и на трофея в турнира КНК (турнира на УЕФА в който участват носителите на национални купи).

Печели Интерконтиненталната купа и на два пъти става носител на  Суперкупата на Европа. С „каталунците“ вдига Купата на Краля и става три пъти носител на Суперкупата на Испания. Пет пъти победител в анкетата „Футболист на годината“. Два пъти голмайстор на „А“ група и топреализатор на турнира КНК. В кариерата си на футболист носи още екипите на Парма, Ал Насър (Саудитска Арабия), Кашива Рейсол (Япония), Чикаго Файър (САЩ) и ДС Юнайтед (САЩ). Като треньор води „А“ националния отбор на България и тимовете на Селта (Испания), Мамелъди Саундаунс (ЮАР), Литекс и за кратко в ЦСКА.