Рома остана в битката за местата, даващи право на участие в Шампионската лига. „Вълците” победиха Сампдория с 2:1 на „Олимпико” в среща от 24-ия кръг на Серия „А” и успяха да дръпнат с 4 точки на преследващия ги Милан. Алесандро Флоренци и Диего Пероти решиха всичко за римляните, а Миралем Пянич върна интригата в двубоя, отбелязвайки си автогол.

Очаквано домакините натиснаха съперника, но единственото по-чисто положение бе пропиляно от Ел Шараауи, който в 20-ата минута получи удобна топка около дузпата, но би над вратата.

Постепенно Сампдория се окопити, но бе попарена в продължението на полувремето. След изстрел на Шараауи, топката рикошира в защитник на гостите, а Флоренци с глава от дузпата удари дясната греда и оплете мрежата, за да даде аванс на своите преди почивката.

Пет минути след подновяване на играта Рома удвои аванса си. Шараауи подаде на Диего Пероти, който с воле от границата на наказателното поле изтреля шут в лявата греда и реализира за 2:0.

Гостите успяха да върнат едно попадение в 57-ата минута, когато Фернандо шутира извън наказателното поле. Кълбото удари крака на Пянич, който опитваше да избие и влетя в мрежата на безпомощния Счезни.

С успеха Рома остана на пето място с 44 точки. Сампдория е на 17-о място с 24 точки.

 

 Резултати, програма и класиране в Италия - ТУК !!!