Лестър направи важна крачка към титлата във Висшата лига, след като в мач от 25 кръг унизи Манчестър Сити с 3:1 като гост. Два гола за успеха вкара германският защитник Роберт Хут. За „гражданите“ това беше първа загуба в първенството през 2016 г. За последно тимът на Мануел Пелегрини отстъпи в мач от Висшата лига на 21 декември 2015 г. - 1:2 като гост на Арсенал.

Роберт Хут откри резултата още в третата минута, когато от границата на вратарското поле с крак засече ниско центриране на Рияд Марез. Алжирският национал удвои аванса на тима на Клаудио Раниери две минути след началото на второто полувреме след самостоятелен пробив.

В 60-ата минута Хут вкара втория си гол в мача. Той беше с точен с глава след центриране на Кристиан Фухс от корнер. Три минути преди края Серхио Агуеро върна едно попадение за Манчестър Сити, когато с глава засече центриране на Берсант Селина. Малко след това аржентинецът имаше шанс да вкара още едно попадение, но от малък ъгъл стреля встрани от вратата, след като овладя топката при грешно връщане от защитник към Каспер Шмайхел.

С този успех Лестър събра 53 точки и вече има аванс от шест през Манчестър Сити. „Гражданите“ могат да се простят с второто място, ако по-късно днес Тотнъм победи Уотфорд на „Уайт Харт Лейн“ или утре Арсенал спечели гостуването си на Борнемут.

 Резултати, програма и класиране в Англия - ТУК !!!