Левски постигна четвърта победа в предсезонната си подготовка. "Сините" удариха с минималното 1:0 чешкия Бърно в мач, игран на стадион "Мардан". Единственото попадение в срещата падна в 80-ата минута, когато Георги Костадинов се разписа от дузпа. Неофициален дебют със синята фланелка направиха Венци Христов и Джъстин Менголо, които се появиха през втората част.

Първата интересна сиутация за гол дойде в 12-ата минута, когато новото попълнение на Левски Франсис Нар пробва шут от дистанция, който бе отразен от стража на Бърно. Няколко минути по-късно отново ганаецът беше близо до попадение, но ударът му от границата наказателното поле мина покрай вратата на чехите. В 28-ата минута Джереми Де Ноойер се отличи с прекрасно изпълнение на пряк свободен удар, но вратарят на Бърно изби в корнер.

До края на първата част "сините" бяха по-активният отбор на терена, но така и съумяха да създадат интересни ситуации пред противниковата врата.

В началото на второто полувреме капитанът на Бърно получи втори жълт картон и трябваше да напусне терена. На негово място се появи друг играч. В 51-ата минута Сърджан Лукин засече с глава центриране от корнер, но за негово съжаление топката профуча покрай гредата и излезе в аут.

В следващите минути играчите на Левски владееха значително повече топката, но не успяваха да стигнат до голови ситуации пред чешката врата. Все пак по-добрата игра на българския гранд даде резултат в 80-ата минута, когато Георги Костадинов се разписа от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Франсис Нар.

До края на мача не паднаха повече попадения и Левски се поздрави с успеха.

Следващата проверка на тима на Стойчо Стоев е срещу Домжале на 9 февруари. На 11 февруари пък е проверката с Спартак (Миява).

 

ЛЕВСКИ - БЪРНО 1:0
1:0 Костадинов (80-д)

ЛЕВСКИ: Боян Йоргачевич (70-Шейтанов), Прохазка, Лукин, Александър Александров, Веселин Минев, Костадинов, Де Ноойер (46-Янев), Мики Орачев 75-Александров), Мигел Бедоя (26-Мехди Бурабия), Франсис Нар, Иванов (65-Христов,82-Менголо)
Треньор: Ст. Стоев

Стадион: "Мардан"