Лестър победи като домакин Ливърпул с 2:0 в най-интригуващия сблъсък от 24-ия кръг на английската Висша лига и остава на върха във временното класиране с три точки аванс пред Манчестър Сити, спечелил с 1:0 при визитата си на Съндърланд.

През първата част зрителите на "Кинг Пауър Стейдиъм" не видяха голове, но и двата тима имаха своите шансове за попадения. Вратарят на гостите Симон Миньоле се намеси решително след удари на Шинджи Оказаки и Риад Марез. Пропуск за мърсисайдци пък направи Алберто Морено в 39-ата минута, а преди това Кристиан Фукс от домакините можеше да си вкара автогол.

Голмайсторът на "лисиците" Джейми Варди вкара страхотен гол в 60-ата минута с удар от далечна дистанция след асистенция на Риад Марез. В 71-ата минута Варди вкара 18-ото си попадение от началото на сезона, след като преди това шут на Шинджи Оказаки рикошира в тялото на защитник на Ливърпул. Така Варди остана сам срещу Миньоле и не сгреши за крайното 2:0. Гостите така и не съумяха да стигнат до гол.

След победата си Лестър остава лидер с актив от 50 точки, следван от Манчестър Сити с 47 и Тотнъм и Арсенал с по 45. Ливърпул е осми с 34 точки.