Арсенал допусна грешка в битката за титлата, завършвайки 0:0 у дома със Саутхемптън в среща от междинния 24-и на английската Висша лига. Така „артилеристите” продължиха серията си на четири мача без успех за първенство, а „светците” записаха четвърта предна среща без допуснат гол.

Домакините разочароваха с играта си през първата част, отправяйки само два точни удара към вратата, пазена от Фрейзър Форстър, който обаче се намеси решително при най-чистото положение в срещата, пропуснато в 12-ата минута от Месут Йозил.

„Светците” също имаха своите шансове, но не затрудниха с нищо Петър Чех, след като последователно Ориол Ромеу и Садио Мане не намериха очертанията на вратата.

След почивката „топчиите” се активизираха, но шут на Оливие Жиру бе спасен от Форстър. Гостите отвърнаха с контраатака и нов пропуск на Садио Мане.

В 67-ата минута влезлият като резерва Тио Уолкът на два пъти шутира, ни и в двата случая Форстър спаси. Малко след това Йозил центрира и Лоран Косчиелни с глава пропусна от изгодна позиция. До края на мача Арсенал продължи по-усилено да търси победен гол, но така и не успя да преодолее Форстър, спасил в последната минута и шут на Аарън Рамзи.

След равенството Арсенал има 45 точки, които вече му отреждат четвърта позиция във временното класиране. Саутхемптън е седми с 34 точки.