Литекс постигна четвърта поредна победа от зимната подготовка и трета поредна от лагера в Испания. "Оранжевите" надвиха участника в групите на Шампионската лига Динамо (Загреб) с 3:1. Двубоят се игра на стадион "Пинатар Арена" в Мурсия. Възпитаниците на Любослав Пенев показаха много добра игра срещу лидера в хърватския шампионат и с попадения на младите си звезди Кристиян Малинов, Кирил Десподов и Никола Колев взеха престижния успех.

Динамо бе по-активният отбор преди почивката, но добри намеси на вратаря на Литекс Евгени Александров не позволиха на хърватите да вземат аванс в резултата. Най-добрата намеса на стража на "оранжевите" до почивката бе в 41-ата минута, когато отрази опасен удар с глава на Кожич. Само шест минути след подновяването на играта Литекс откри резултата. Кристиян Малинов засече с глава центриране на Никола Колев за 1:0.

Това попадение даде начало на головата серия и за три минути паднаха три попадения. В 62-ата минута Жуниор Фернандес изравни за Динамо след центриране на Машадо от корнер. В 63-ата минута Малинов даде отличен пас към Кирил Десподов, който бе оставен непокрит на дясното крило и след самостоятелен рейд простреля вратаря на Динамо за 2:1. Само минута по-късно Румен Руменов даде добър пас към Никола Колев, който оформи крайното 3:1.

Следващата контрола на Литекс е на 6 февруари срещу норвежкия Волеренга./БЛИЦ

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: ПОДГОТОВКА И ТРАНСФЕРИ ЗИМА 2016

"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016