Пирин завърши 0:0 и във втората си контрола на турска земя. "Орлетата" стигнаха до равенство с полския Подбескидзие в здрав мач, като определено "зелените" могат да съжаляват за повечето пропуснати шансове, пише официалният сайт на клуба.

Първата част започна с доста по-добра игра на Пирин. Два пробива на Башлиев от дясно в 5-та и 9-та минута завършиха с остри центрирания, но нападатели в "зелено" се разминаваха с топката преди гола. В 22-та минута Генов опита удар от далече, но не сполучи. В 27-та минута Траянов стреля опасно след като бе изведен добре в дясно от вратата на съперника, но ударът му мина в страни. Меле сътвориха нападателите на Пирин в края на полувремето при едно центриране на Сандански от фаул, но в крайна сметка защитник на поляците изчисти топката. Съперникът бе леко подпрян на два пъти с доста спорни отсъждания на засади на Тошев и Генов, но в крайна сметка полувремето приключи без отбелязани голове.

През втората част ситуацията на терена не се промени, като отново Пирин бе по-активният отбор. Играта бе по-накъсана и положенията липсваха. Траянов отново имаше възможност да отбележи, но от около 15 метра не успя да намери вратата и стреля покрай нея. Много добра комбинация между Тасев и Траянов завърши с извеждане на последния сам срещу вратаря, но отново бе маркирана засада в 60-та минута. В края на срещата пиринци имаха няколко поредни ългови удара, но не успяха да се възползват. Поляците имаха претенция за дузпа в средата на второто полувреме за нарушение на Божинов, но реферът бе категоричен, че нарушение няма. До края на мача положения за гол липсваха и срещата закономерно завърши при равен резултат.

Междувременно, почти сигурна е и следващата контрола за благоевградчани, които най-вероятно ще срещнат ФК Мерани Мартвили от Грузия. Двубоят е плануван за сряда, като началният час ще е ясен на по-късен етап.

Стартов състав на Пирин срещу Подбескидзие: Костов, Башлиев, Сандев, Виячки, Попев, Сандански, Бенгюзов, Траянов, Младенов, Генов, Тошев.

През втората част в игра се появиха: Тасев, Николов, Благов, Дюлгеров, Наков и Карапетров, Ганев, Божинов и Креболиев.

     Купа на България - сезон 2015/2016 топка_1.jpg BALL.jpg SOC.jpg soccer_02_1__1.jpg