Лудогорец продължава с впечатляващото си представяне в предсезонната подготовка. "Орлите" удариха с 3:0 Стяуа и се поздравиха с четвърта поредна победа в Турция.

След като през сезон 2014/2015 Козмин Моци почти сам отстрани румънския гранд в плейофите за Шампионска лига, днес отново той вгорчи живота на своите сънародници, отбелязвайки гол в началото на мача. Другите попадения бяха дело на Кишада и Чунчуков, които бяха точни в края на двете полувремена.

Шампионът на България започна по-активно двубоя и още в 9-ата минута можеше да излезе напред в резултата. Джоди Лукоки излезе сам срещу вратаря Нице, но не успя да реализира.

Само четири минути по-късно стражът на румънците се отличи с невероятна грешка. Той тръгна да лъже Марселиньо, но бразилецът му отне топката и пусна към Ваднерсон, който стреля мигновено. За негово съжаление топката срещна тялото на защитник на Стяуа и излезе в корнер. След неговото изпъление Лудогорец поведе. Вандерсон центрира и Козмин Моци с глава откри резултата.

Голът изнерви играчите на румънския гранд и те на два пъти предизвикаха спречквания с българските футболисти. Вса пак страстите бяха бързо охладени и двата тима продължиха здравата битка.

По-добрата игра на Лудогорец даде резултат в 40-ата минута, когато Кишада удвои с прецизен фалцов удар от границата на наказателното поле на Нице.

Първата добра ситуация за гол за Стяуа дойде едва в 66-ата минута, когато Пеп с глава можеше да реализира, но стреля неточно. Малко по-късно удар на Кишада мина покрай вратата на румънците.

В самия край на мача Чунчуков оформи крайния резултат.

Следващата контрола на Лудогорец е на 3 февруари срещу чешкия Бърно.


ЛУДОГОРЕЦ - СТЯУА 3:0
1:0 Моци (14), 2:0 Кишада (40), 3:0 Чунчуков (90)

ЛУДОГОРЕЦ:
Стоянов, Витиня, Моци, Терзиев, Натанаел, Дяков, Саша, Вандерсон, Марселиньо, Лукоки, Кишада

Резерви: Борян, Аргилашки, Ангуло, Минев, Керчев, Марем, Анисе, Чунчуков

СТЯУА: 1.Нице, 6.Пап, 33.Варела, 13.Тошка, 15.Момчилович, 25.Пинтилий, 55. Борчеану, 77.Попа, 7.Чипчиу, 5. Хамрун, 9.Марика



    Купа на България - сезон 2015/2016 топка_1.jpg BALL.jpg SOC.jpg soccer_02_1__1.jpg