Балкан Ботевград победи Левски с 91:65 в мач от баскетболното първенство. Домакините бяха водени от временния треньорски тандем Георги Христов-Белята и Михаил Михайлов, след като досегашният наставник Влада Вукойчич и целият му екип напусна буквално дни преди мача. Именно след тръгването на бившия треньорски щаб в последните два дни сериозно сътресение обзе Балкан, но днес играчите доказаха, че са професионалисти и защитиха имената си. Публиката също имаше принос за успеха днес. Преди мача феновете се обединяваха в социалните мрежи около идеята да създадат традиционната гореща атмосфера в залата и да докажат, че са зад отбора независимо от създадените интриги напоследък.

Душан Цветкович записа 21 точки и 9 борби, Мартин Дурчев добави 16 точки, Мартин Маринов остана с 15. За “сините” единственият, прескочил бариерата от 10 точки, бе Станислав Славейков с 12.

Гостите от София започнаха добре двубоя и се възползваха от началното стъписване у домакините. След това обаче Балкан нямаше никакви проблеми, за да стигне до изразителния успех.

Това бе втори мач за новия треньор на Левски Мануел Марков, който смени Николай Господинов. Преди няколко дни "сините надвиха Ловчен в Балканската лига. И днес до Марков бе Константин Папазов, който от няколко двубоя помага на младия наставник и на играчите.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА