Арсенал, който защитава за втора поредна година трофея си от най-стария клубен футболен турнир - ФА Къп, продължава успешния си рейд в надпреварата. Възпитаниците на Арсен Венгер елиминираха втородивизионния Бърнли след домакинска победа с 2:1 и се класираха за петия кръг (1/8-финал).

Попаденията за Арсенал вкараха Калъм Чембърс и Алексис Санчес, който изигра много силен мач при завръщането си в титулярния състав. За Бърнли реализира Сам Воукс, а съотборникът му Андре Грей можеше да даде преднина на гостите още във втората минута, но стреля над вратата на "топчиите". След това избраниците на Венгер упражниха значителен натиск. В 7-ата минуита пропуск направи Алексис Санчес, а малко след това отново Грей не успя да накаже Давид Оспина. 

В 19-ата минута Санчес подаде към непокрития Калъм Чембърс, който откри резултата - 1:0.

В 30-ата Бърнли изравни чрез Сам Воукс. След разбъркване в наказателното поле на Арсенал, топката бе изчистена, но попадна в Бойд, той центрира, а Воукс с глава насочи точно в мрежата на Оспина - 1:1.

До почивката не падна нов гол, а в началото на втората част "топчиите" нанесоха своя удар. В 53-ата минута след отлична атака на футболистите на Венгер топката стигна до Окслейд-Чембърлейн, който подаде вляво към Санчес, а той отбеляза за 2:1.

И до края чилийският нападател на Арсенал беше най-активният на терена, като пропусна да отбележи и втори гол. В последните секунди на добавеното време пък Тио Уолкът излезе сам срещу Хийтън, но стражът успя да спаси.