Манчестър Юнайтед се класира лесно за осминафиналите в ФА Къп. „Червените дяволи” победиха Дарби Каунти с 3:1 като гости в 1/16-финал от турнира.

„Овните”, които се подвизават в Чемпиъншип (пети в класирането), се държаха достойно срещу английския гранд, но трябваше да отстъпят пред по-високата класа.

Джеси Лингард попадна сред титулярите на Юнайтед, а в стартовите 11 на мениджъра Луис ван Гаал не липсваха изненади. Сред тях беше уругвайският защитник Гилермо Оливейра, както и едва 18-годишният Камерън Бортуик-Джаксън. Уейн Рууни и Марсиал водеха атаката на манчестърци, а Депай, Ерера и Карик бяха оставени на скамейката.

След равностойно начало атаките на гостите започнаха да стават все по-опасни. Логичното се случи в 16-ата минута. Многоходова акция на „червените дяволи” завърши с пас на Марсиал към Рууни. Капитанът на гостите пое топката на границата на наказателното поле и с прецизно изпълнение направи безпомощен стража на „овните” за 0:1.

В 37-ата минута домакините стигнаха до изравняване. Джордж Торн овладя пас на Мартин в пеналта и прониза хладнокръвно Де Хеа за 1:1.

След почивката Ман Юнайтед доминираше почти напълно и само пропуските пред Карсън запазиха мрежата му „суха” дълго време. В 65-ата минута Дейли Блинд все пак намери целта и „дяволите” поведоха – 1:2. Холандецът засече точно прострелно центриране на Лингард.

И последните надежди на „овните” бяха изпепелени в 83-ата минута. Тогава Марсиал получи топката встрани от пеналта, след серия финтове остави на земята Кристи от домакините и центрира към оставения непокрит Хуан Мата. Испанецът засече в мрежата за 1:3.

В официалната ложа на стадиона беше легендата на Юнайтед сър Боби Чарлтън.