"Левски" се наложи с 2:1 срещу румънския Поли Тимишоара и продължи победната си серия в контролите. За тима на Стойчо Стоев това е четвърти пореден успех в мачовете от зимната подготовка и трети на лагера в Турция.

Поли Тимишоара, който заема 11-ото място в елита на Румъния, успя да поведе в 26-ата минута чрез Еверон Писас, но "сините" направиха светкавичен обрат с два гола в рамките на по-малко от 3 минути. Първо в 30-ата Франсис Нар изравни с първото си попадение за "Левски", а в 33-ата защитникът Сърджан Лукин наказа сънародниците си за 2:1, като резултатът остана непроменен до края, въпреки че бяха създадени няколко отлични положения за гол и пред двете врати.

Треньорът Стойчо Стоев направил две промени в титулярния състав в сравнение мача с Александрия, спечелен с 3:2. Божидар Краев замени контузилия се Джереми де Нойер, а Веселин Минев започна за сметка на Мики Орачев. Краев пропусна първите две контроли на "Левски" в Турция, тъй като беше ангажиран с националния отбор до 19 години.

И срещу Поли Тимишоара атаката поведе Мехди Бурабия, подпомаган от Краев, Роман Прохазка, Нар и Георги Костадинов.

За румънския отбор пък не игра бившата звезда на ЦСКА Янис Зику, който изгледа мача от трибуните. Там беше и националният селекционер Ивайло Петев. Компания му правеше спортният директор на "Левски" Георги Иванов - Гонзо.

Избраниците на Стоев изиграха силно първо полувреме. В 26-ата минута обаче румънците поведоха чрез Писас, който вкара красив гол в мрежата на Боян Йоргачевич. Отговорът на българите не закъсня. В 30-ата минута ганайското крило Франсис Нар се разписа след чудесна асистенция на Бурабия. Бившият играч на Черно море копна топката към съотборника си в наказателното поле на Поли Тимишоара, Нар овладя, залъгвайки съперник, обърна се и стреля точно по земя в левия ъгъл - 1:1.

В 33-ата минута след изпълнение на корнер последва разбъркване в наказателното поле на румънците, Георги Костадинов опита подаване към Краев, който обаче не нанесе добър удар, но в крайна сметка Сърджан Лукин беше на точното място, за да засече в мрежата - 2:1. Припомняме, че румънският защитник се разписа и в предишната контрола - победата с 3:2 над украинския Александрия.

След почивката множеството смени нарушиха ритъма в играта. "Сините" обаче имаха още изгодни шансове. В 55-ата минута Бедоя беше изведен от Краев, но не успя да отбележи, а до края с фрапантен пропуск сам срещу вратаря на Поли Тимишоара се отчете младият французин Санти Нгом.

Стоев и в този мач даде шанс за изява на няколко младоци. В 70-ата минута 16-годишният Димитър Шейтанов замени Боян Йоргачевич, като до края направи две отлични спасявания. В игра влязоха още Нгом, Мики Орачев, Георги Янев и Радослав Цонев, но промяна на резултата не последва и "Левски" се поздрави с третата поредна победа на лагера в Турция.

"ЛЕВСКИ" - ПОЛИ ТИМИШОАРА 2:1
0:1 Еверон Писас (26), 1:1 Франсис Нар (30), 2:1 Сърджан Лукин (33)

7.jpg
"ЛЕВСКИ": Боян Йоргачевич (70 - Димитър Шейтанов), Сашо Александров, Александър Александров, Сърджан Лукин, Веселин Минев (65 - Мики Орачев), Георги Костадинов (87 - Георги Янев), Роман Прохазка, Божидар Краев, Франсис Нар (72 - Санти Нгом), Мигел Бедоя, Мехди Бурабия (65 - Радослав Цонев)


Поли Тимишоара: Мадалин Смаранда, Клауди Белу, Кристиан Бокшан, Кристиан Мелинте, Даниел Попеску, Овидиу Попески, Деян Сореску, Кристиан Барбут, Хави Ернандес, Еверон Писас, Принс Раджкомар


  "А" група, сезон 2015/16 - програма, резултати и листа на голмайсторите "Б" група, сезон 2015/2016 - програма, резултати и класиране Купа на България - сезон 2015/2016 топка_1.jpg BALL.jpg SOC.jpg soccer_02_1__1.jpg