Димитър Бербатов влезе като резерва и си изкара червен картон при загубата на ПАОК от АЕК (Атина) с 0:1 като гост в дербито от 19-ия кръг на гръцката Суперлига. Българинът бе оставен на резервната скамейка в началото, но влезе в игра веднага след почивката. В 83-ата минута обаче Бербатов си изкара червен картон за удар срещу съперник без топка, а така тимът от Солун завърши срещата в намален състав.

Интересен факт преди мача бе, че наставникът на АЕК Густаво Пойет и Димитър Бербатов за малко не играха заедно в Тотнъм. Уругваецът прекрати кариерата си през 2004 като играч на "шпорите", а Бербатов дойде две по-късно от Байер Леверкузен.

Българският нападател Димитър Бербатов не започна като титуляр за гостите, но се появи в игра веднага след почивката на мястото на халфа Александрос Циолис. 

АЕК поведе в резултата в 33-ата минута, когато венецуелският полузащитник Роналд Алехандро Варгас бе точен за 1:0. Този резултат остана непроменен до края на първата част. 

Въпреки появята на Бербатов в началото на второто полувреме нещата за гостите от Солун не се промениха особено. Домакините продължиха да имат инициативата, а българинът не успя да помогне с кой знае какво на своите съотборници и в 66-ата минута си изкара жълт картон.

В 83-ата минута Бербатов удари съперник без топка, получавайки директен червен картон. Така той утежни още повече ситуацията на ПАОК, който трябваше да доиграе мача в намален състав. АЕК пък не съумя да удвои аванса си въпреки численото превъзходство на терена. 

След успеха си АЕК остава на второ място с 39 точки. ПАОК е на четвърта позиция с 33 точки. Лидер продължава да е Олимпиакос с 55 точки.

АЕК (Атина) - ПАОК (Солун) 1:0
1:0 Роналд Варгас (33)
111_4.jpg

Изгонването на Бербатов!

Победният гол на АЕК!