Черно море победи с 2:1 Созопол в първата си контрола за зимата. Двубоят се игра на изкуствения терен на "Спорт палас". Още в началото на мача - в 3-ата минута, Созопол имаше претенции за дузпа за нарушение на Стенио, но според съдията такова нямаше.

В 10-ата минута Михаил Венков отклони топката към собствената си врата след центриране отдясно, но за късмет на домакините тя се отби в страничнато греда. В 14-ата Симеон Райков стреля от воле, но право в ръцете на вратаря Мартин Теменлиев. Гостите успяха да вкарат гол в 20-ата минута. Първо Емануил Манев стреля, но вратарят Георги Китанов изби, а при добавката Илиан Шарденов вкара за 0:1.

В началото на второто полувреме стражът на Созопол Свилен Нотев спаси сигурни попадения след удари на Бекир Расим и Живко Петков.  Черно море изравни в 64-ата минута, а голмайстор стана Педро Еуженио, който отбеляза от 25 метра - 1:1. В 78-ата минута Валентин Йосков вкара втори гол за Черно море и донесе пълния обрат за тима на Никола Спасов.

В проверката специалистът даде шанс за изява на 20 футболисти, включително и на дошлия на проби Аней Ловречич.

Следващата контрола на Черно море е на 27 януари (сряда) във Варна - срещу Добруджа.

ВИЖТЕ НОВОТО КЛАСИРАНЕ НА "А" ГРУПА

  "А" група, сезон 2015/16 - програма, резултати и листа на голмайсторите "Б" група, сезон 2015/2016 - програма, резултати и класиране Купа на България - сезон 2015/2016 топка_1.jpg BALL.jpg SOC.jpg soccer_02_1__1.jpg