Волейболният "Левски Бол" дочака първата си победа за сезона в Суперлигата. "Сините" се наложиха срещу Добуджа 07 (Добрич) с 3:1 гейма (17:25, 25:16, 25:22, 25:20) в мач от 11-ия кръг, състоял се пред множество "сини" фенове в столичната зала "Христо Ботев".

Срещата беше дебют за новия старши треньор на "Левски Бол" Андрей Жеков, който разчита на завърналите се в клуба опитни волейболисти Боян Йорданов и Методи Ананиев, както и на Венцислав Рагин - също привлечен от президента на "сините" Владимир Николов.

Жеков се справи отлично в новото си поприще и изведе "Левски Бол" до първа победа в първенството. До този момент представянето на тима беше трагично - 10 мача, 10 загуби и само един спечелен гейм.

След слаб първи гейм, домакините постепенно напипаха верния ритъм и в следващите три гейма не оставиха шанс на гостите от Добруджа, постигайки обрат.

В топреализатор за успеха на "Левски Бол" се превърна Методи Ананиев. Мечката блесна с 18 точки, а Боян Йорданов добави 17.

За Добруджа най-резултатен беше Велизар Чернокожев с 14 точки.

Сред зрителите на мача беше националният селекционер Пламен Константинов, легендата Любо Ганев и др. Досегашният треньор на "Левски Бол" Христо Илиев пък изпълняваше ролята си на мениджър на тима и беше плътно до Жеков.