Димитър Бербатов игра цял мач и вкара един от головете за ПАОК при домакинската победа срещу Верия с 2:1 в среща от 18-ия кръг на гръцката Суперлига.

Тимът от Солун доминираше през първата час и бе въпрос на време да поведе в резултата. Това се случи в 43-ата минута, когато ПАОК получи шанс да изпълни дузпа, а българският нападател Бербатов бе безпогрешен от бялата точка за 1:0.

След почивката домакините продължиха да имат инициативата, но в 65-ата минута гостите изненадващо изравниха чрез Радослав Майевски, който помрачи настроението по трибуните на стадион "Тумба".

Футболистите на ПАОК реагираха и в 74-ата минута отново успяха да поведат. Роберт Мак шутира от далечна дистанция, а вратарят Джонатан Лопес спаси, но нямаше какво да направи при добавката на Стефанос Атанасиадис, който се разписа за 2:1. До края на срещата воденият от хърватина Игор Тудор не вкара повече попадения за по-убедителен успех, а гостите не намериха сили за ново изравняване на резултата.

След успеха си ПАОК излезе на трето място във временното класиране с актив от 32 точки и на една точка пред Панатинайкос. Верия е на 12-а позиция с 19 точки. Убедителен лидер е Олимпиакос с 51 точки, следван от АЕК (Атина) с 36 точки.

ПАОК – Верия – 2:1
1:0 Димитър Бербатов (43-дузпа), 1:1 Радослав Майевски (65), 2;1 Стефанос Атанасиадис (74)
111_1.jpg