Тотнъм се добра трудно до равенство 2:2 у дома срещу Лестър в среща от третия кръг на турнира за Купата на Англия – ФА Къп. Така двата тима ще трябва да преиграват на терена на „лисиците”, които изпуснаха успеха в Лондон в самия край на срещата.

„Шпорите” започнах мача на своя „Уайт Харт Лейн” по превъзходен начин, повеждайки още в 8-ата минута с гол на датския национал Кристиан Ериксен. Радостта на домакините не трая много дълго, тъй в 19-ата минута Марчин Василевски изравни за 1:1 след асистенция на Демарай Грей. До края на полувремето и двата тима имаха своите шансове, но нито един от тях не успя да вземе превес в резултата.

След почивката в 48-ата минута японецът Шинджи Оказаки направи обрата пълен в полза на „лисиците”. Гостите запазиха преднината си доста дълго време и вече се виждаха в следващия кръг, но в 89-ата минута Тотнъм получи правото на изпълнение на дузпа, след като топката се удари в ръката на Натан Дайър. Хари Кейн пък бе точен от бялата точка за крайното 2:2. „Шпорите” натиснаха в добавеното време, търсейки и победата, но не успяха да я постигнат. Така двата тима ще трябва да преиграват на стадиона на Лестър „Кинг Пауър Стейдиъм”, за да определят кой от тях ще продължи в следващия кръг.