Оксфорд Юнайтед сътвори сензация в турнира за ФА Къп, елиминирайки Суонзи. Четвъртодивизионният отбор се наложи с 3:2 срещу участника във Висшата лига в интригуващ мач от третия кръг.

За гостуването в Оксфорд "лебедите" бяха без доста от титулярите си. Решението на мениджъра на Суонзи Алан Къртис да даде шанс за изява на резервите му изигра лоша шега и коства отпадането от ФА Къп.

Първото попадение в срещата падна в 23-ата минута, когато Бафетимби Гомис изведе с пета Джеферсън Монтеро и той реализира за 0:1. В самия край на първото полувреме Оксфорд изравни от дузпа, реализирана от Лиъм Съркомб - 1:1.

Втората част започна отлично за надъханите домакини, които в 49-ата минута стигнаха до пълния обрат. Кемар Рууф вкара за 2:1, а десет минути след това резултатът набъбна до 3:1 след ново попадение на Рууф.

В 66-ата Гомис успя да намали на 3:2 и донякъде да върне надеждите на тима от Висшата лига, който обаче нямаше сили да стигне поне до равенството, което да доведе спора до преиграване. В крайна сметка сензацията е факт и Оксфорд Юнайтед очаква следващия си противник в турнира за ФА Къп.

Това е първият случай тази година в този етап от надпреварата, в който по-нискоразреден тим изхвърля отбор от Висшата лига.