Баскетболистите на Берое постигнаха деветата си победа този сезон в НБЛ. В дербито на 14-ия кръг старозагорци се наложиха при гостуването си на Черно море Порт Варна с 88:80. Успехът за тима на Любо Минчев не дойде никак лесно.

Старозагорци започнаха срещата по-добре и поведоха с 10 точки при 21:11. След това домакините изравниха играта и резултатът тръгна точка за точка. След разменено предимство в първите две части на полувремето Берое поведе с три точки – 44:41. След паузата картината се повтори. Старозагорци изиграха силно първата половина на третата част и след като си осигуриха аванс от девет точки позволиха на домакините да изравнят играта, а и резултата при 56:56. Във финалните секунди на частта обаче „зелено-белите” успяха да реализират и да влязат с три точки аванс в последните 10 минути.

Във финалната четвърт баскетболистите на Берое не позволиха на домакините да стигнат до пълен обрат. Старозагорци увеличиха аванса си от три на седем точки и затвориха двубоя при 88:80.

Най-резултатен за Берое бе Еврик Гари. Американският баскетболист се отчете с 27 точки, 8 борби и 4 асистенции. Още 18 точки добави Тихомир Желев.

За Черно море Порт най-резултатен с 23 точки стана Николай Стоянов.

Берое вече дели третото място само с Рилски спортист, като и двата отбора са с актив от 9 успеха и 5 поражения, докато варненци отстъпиха на петото място с баланс от 8 победи и 6 загуби. В следващия кръг беройци са домакин на Спартак (Плевен), а Черно море Порт Варна гостува на Балкан.