България не успя да сътвори чудото срещу Франция и няма да участва на Олимпийските игри в Рио де Жанейро. В последен двубой от група „В” на квалификацията в Берлин волейболистите на Пламен Константинов се нуждаеха почти от чудо, за да стигнат до следващата фаза, но такова не се случи и отстъпихме с 0:3 (19:25, 20:25, 15:25).

България се нуждаеше от победа с 3:0 и разлика от около 10 точки във всеки гейм, но малко след началото на двубоя се разбра, че това няма как да се случи. „Петлите” бързо дръпнаха с 5:1, а при второто техническо прекъсване резултатът бе 16:11 в тяхна полза. Първата част приключи с успех за Франция с 25:19 и всяка надежда за България приключи.

Във вторият гейм волейболистите на Пламен Константинов започнаха добре и натрупаха преднина. Постепенно обаче тя бе стопена, а в средата на частта Франция излезе напред. Този гейм също бе загубен от тима ни с 20:25.

Срещата се доиграваше, а в последната част Франция поведе още с първите разигравания и не позволи на тима ни дори да се доближи. В крайна сметка след 25:15 „петлите” спечелиха първото място в групата ни и продължават напред.

Николай Учиков бе най-резултатен в нашия отбор в 13 точки, а Теодор Тодоров и Мирослав Градинаров записаха по 6.

България завършва на трето място в група "В" с три точки. Нашите победиха Финландия, но загубиха от Русия и Франция. "Сборная" завърши на второ място в групата и също продължи към полуфиналите на олимпийската квалификация.