Димитър Бербатов влезе като резерва и игра около половин час за ПАОК, който се издъни и загуби с 1:2 при визитата на аутсайдера Калони в първа 1/8-финална среща между двата тима от турнира за Купата на Гърция.

В началото на срещата Бербатов бе оставен на резервната скамейка на гостите от Солун. Още в 3-ата минута домакините, които са на последното място в местната Суперлига със само една победи и едва 7 точки, поведоха с гол на защитника Анестис Анастасиадис. Това бе и единственото попадение за първата част.

След почивката ПАОК търсеше изравнителното попадение и треньорът Игор Тудор дори пусна в игра Бербатов, който замени в 60-ата минута Атанасиадис. Дори българинът обаче не помогна с кой знае какво на съотборниците си. В 79-ата минута халфът Фотис Георгиу бе точен за 2:0 и Калони започна да мечтае за 1/4-финалите, тъй като това е един много изгоден резултат преди реванша. Все пак в 89-ата минута словашкият халф Роберт Мак намали на 2:1 и върна надеждите на ПАОК, че може да навакса пасива си на свой терен и да се класира за следващата фаза.

Реваншът между ПАОК и Калони в Солун на стадион „Тумба” е след седмица на 14 януари (четвъртък) от 17:15 часа българско време. Голът на чужд терен пък дава добри шансове на Бербо и компания за продължаване напред при чиста домакинска победа.

Калони – ПАОК 2:1
1:0 Анестис Анастасиадис (3), 2:0 Фотис Георгиу (79), 2:1 Роберт Мак (89)