Волейболните ни национали бяха определени за Отбор на годината на България за 2015 година. Пламен Константинов и момчетата му събраха 113 точки в акетата, в която се включиха 158 действащи спортни журналисти.

На сцената в НДК излезе капитанът Владимир Николов, който получи наградата от спортния министър Красен Кралев. Волейболистите обаче решиха да направят страхотен жест, преотстъпвайки отличието на националния ансамбъл по художествена гимнастика. Чаровните грации бяха водещи на церемонията и едва сдържаха сълзите си от вълнение след като чуха решението на волейболистите, съобщено им от Владо Николов.

"Много благодаря за наградата и в същото време искам да попитам дали не е станала някаква грешка, защото тези момичета хем са по-красиви, хем са по-добри", обърна се Николов към гимнастичките и им предаде наградата за Отбор на годината на възпитаничките на Ина Ананиева - Михаела Маевска, Ренета Камберова, Християна Тодорова, Цветелина Найденова и Цветелина Стоянова.

Както е известно, волейболните национали завършиха четвърти на домакинското европейското първенство. Грациите ни пък спечелиха редица отличия през календарната година, в това число и сребро на световното първенство.