Нападателят на Славия Ивайло Димитров блесна със страхотен гол със задна ножица в петък при гостуването на Пирин в Благоевград, спечелено от столичани с 3:0. Косъма и Антон Карачанаков са голмайсторите на "белите", след като през есенния дял от първенството се отчетоха с по 6 попадения. Димитров даде интервю пред БЛИЦ, в което обявни, че е доволен от представянето си до момента и заяви, че Славия ще бъде фактор в "А" група и през пролетта.

- Разписа се със задна ножица в петък в Благоевград, това ли е най-красивият гол в кариерата ти до момента?
- Един от най-красивите е, но не го слагам на първо място. Най-красивото ми попадение е с екипа на Спортист (Своге), когато вкарах за първи път в "А" група. През 2011 година спечелихме с 2:1 срещу Локомотив (Пловдив) след мой гол в края на мача. Тогава пак отбелязах със задна ножица, но първо си я спрях с гърди, а сега срещу Пирин директно я засякох в мрежата.







- Изпълнението ти беше ли предварително тренирано?
- Не, просто ми идва отвътре. Това е чувство, дори не го мисля предварително. Така ми дойде топката... инстинкт.

- Доволен ли си, че вкара 6 гола до момента в първенството?
- Да, а и като се има предвид, че миналия сезон играех предимно за дубъла на Славия. Радвам се, че получих шанс и се възползвах от него. Бях титуляр във всеки мач с изключение на срещите с "Левски" и Локомотив (Пловдив). Пропуснах само един двубой до момента. Въпреки че вкарах 6 гола, смятам, че можеше и по-добре. 

- Каква е целта пред Славия?
- Нямаме реална цел. Играем докъдето ни стигнат силите. Няма смисъл да гоним някакви нереални цели и да вкарваме излишно напрежение. Шампионски титли, Лига Европа... няма смисъл да говорим за това. Този сезон първенството е много изравнено. Всеки може да загуби точки от всеки. Лидерите също губят и е интересно.

- Какво не ви достигна, за да спечелите повече от тези 31 точки, които имате в актива?
- В домакинствата имахме затруднение при организирането на играта. Даже се оказа, че като гост се представяме по-добре. Играем по-освободено на чужд терен.

- Как успяхте да спрете полета на "орлетата", които бяха във вихура си след идването на Наджи Шенсой?
- Резултатът много лъже. Да, спечелихме с категорична преднина - 3:0, но не бива да се говори, че сме ги пребили. Всеки от нас се вложи максимално и имахме късмет да си вкараме положенията. Мачът беше тежък, при тях имаше ентусиазъм. Искаха да продължат отличното си представяне, но стана добре, че вкарахме ранен гол, а след това аз убих интригата с второто попадение в мача.

- Голмайстор си на отбора, чувстваш ли се лидер на Славия?
- Не се имам за лидер. Голям колектив сме, всеки помага на всеки.

- Георги Петков ли е лидерът?
- Може да се каже, все пак той е най-опитният, играл е в Шампионска лига. Петков много помага на всички, най-вече на по-младите. Когато е на терена знае как да вкарва нужното спокойствие по време на мач. Виждате, че при нас има много млади момчета. Това е радващо, защото в България по принцип не се дава много шанс на юношите. В школата на Славия има перспективни футболисти. Помагаме им да влизат по-бързо в мъжкия футбол. Окуражаваме ги. Хубаво е, че момчетата искат да се развиват. В последните мачове се видя, че Славия има таланти.

- С Дуде Дунгала и Карачанаков сработихте ли се добре?
- Няма какво толкова да се сработим. Във всеки мач се раздаваме на максимум и резултатът се вижда - 7 гола в последните 3 мача.

- Със Славия ли е свързано бъдещето ти?
- Да, в момента съм щастлив в Славия. Имам договор за още 2 години. Играя, вкарвам голове, феновете ме приемат, което е най-важното за мен.

- Голямо ли е забавянето на заплатите ви?
- Много се спекулира с тази тема последните месеци. Да, има забавяне, но това е нормално. Във всички клубове го има това нещо. Имаме уверението, че ще се направи всичко възможно да се изчистят сумите. Не са колосални, няма проблем. Това е работа на клубното ръководство. Нашата работа е на терена - да побеждаваме.

- Новият старши треньор Владимир Иванов какво промени?
- Той е в Славия вече няколко години. Беше помощник на Иван Колев, шеф е на школата. Има си виждания, които ги вкара в отбора.

- Ще ви бъде ли треньор и след Нова година?
- Това го решава ръководството. Той иска да продължим да работим заедно. Доколкото съм запознат има проблем с лиценза, в момента учи за ПРО лиценз.

- Защо се стигна до напускането на Иван Колев?
- Стана много изненадващо. На сутрешната тренировка след загубата от "Левски" той влезе в съблекалнята и ни каза, че си тръгва. Сбогувахме се и това беше. Каза, че ще продължи да ни помага, ако има нужда.

- Той обвини ли ви в бойкот?
- Не, в никакъв случай, дори ни благодари за съвместната работа. Каза, че е доволен от нас. Не знам каква са причините да реши да подаде оставка. А и не мога да коментирам неговите действия.

- Кой ще бъде шампион този сезон?
- В началото на сезона мислех, че ще е Лудогорец и няма да има интрига, но се оказа доста завързана ситуацията. Литекс и "Левски" са в борбата, но все пак залагам за Лудогорец. В челото е равностойно, Берое също е близо до върха, както и ние. Съперниците трябва да са наясно, че Славия няма да се предаде. На всички отбори ще им бъде трудно срещу нас през пролетта.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ

"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016